Masa budak-budak dulu.....

Entry paling pedas tahun ini lewls
Assalamualaikum.

Hello everybody /waving/

Btw, aku dapat ilham /ilham lah sangat/ untuk buat entry ni lepas baca status fb aku sendiri masa darjah 6 dulu.

As for today, aku nak cerita pasal perangai pelik malah janggal aku masa budak-budak dulu.

Aku rasa benda ni semua orang pun buat. Har har cuma ye bila teringat balik, rasa macam "Ohyeay I'm so noob bebey"

First, kalau korang perasan lah kan, kalau korang ada friends yang masih sekolah rendah dekat fb, benda biasa yang korang akan nampak ialah; status keanak-anakkan mereka.

Sebenarnya, status keanak-anakkan ni bukan je di-update oleh budak sekolah rendah je, kekadang umur dah tak berapa nak kanak-kanak pun, update status macam tak reti mengeja. Lol

Dah jadi "trend" lah dulu setiap kali update status semua perkataan yang simple, jadi complicated sampai pembaca sendiri tak boleh nak baca sebab tak faham. Hahahaha.

Contoh;

nun/nan - dengan [padahal kau nak letak "dgn" atau "ngan" je pun tkpe]
skunk -sekarang [aku rasa takde msalah kalau taip "skrg" atau "skang" lol]
aque - aku [alahai ini lagi lah pelik kahkahkah]
sebarang penambahan "ewwww" dekat belakang perkataan. cth: aquew sukew kamuewwww kewtat kewtat [oh pls lah korang hahahahahha]
KeNaPa KaLiAn GeDiK sAnGaT [yang ini paling pelik seriously guys tak penat ke taip kecik besor besor dah ler kena tekan shift pe semua aduhai]


Banyak lagi lah, tapi aku sendiri pun tak sanggup nak taip kahkahkah /gelak jahat/

Tbvh, aku pun pernah lalui zaman bahasa pelik ni. Sebab aku pun pernah jadi budak-budak. Tapi bukan semua budak-budak macam ni.

Cuma budak-budak yang kononnya, "oh ini ke trend skrg? Style jugak en" dan yep, I'm one of this kind of kid. Tapi itu DULU k DULU.

Hahahahahahaha. Macam tak sangka aku pun macam ni /benda ni lawak k/

Dah dah dah. Tak nak mengutuk diri sendiri lagi a.k.a mengutuk orang yang dah besoooooooor panjang tapi masih update status macam tu /mohon belajar membaca balik pls? Lol joke joke/

Kbye Assalamualaikum.


Pssst; maafkan saya sekiranya entry ini melukakan hati anda ToT saya sekadar berkongsi zaman kanak-kanak saya ToT

4 comments :

Niena Reen said...

Ahaha.. Biasalah tu. Saya pun dulu masa budak2 guna bahasa macam tu. Bila ingat balik, 'oh apakah saya memang begini?'. -.-

Aze Alia said...

@Niena Reen Hahahahahah kan? Tak sangka diri sendiri pun centu hahaha xD

Anonymous said...

Hahahahahahaa aze entry mmng terpedas tahun ni. Btw setuju jgak dgn kau diorg jdikan prkataan tu lgi org x faham. Alien je faham. Harap faham

mawar berduri said...

Salam...singgah sini...kalau tak keberatan sudilah join GA saya yer....http://mawarberduri4147.blogspot.com/2013/12/special-giveaway-by-afiqah.html..Tq...