Excuse me sir, your Malaysian is showing...

Size S [good quality] sejuk bila dipakai. I'm not kidding :)
Assalamualaikum.

Hello. Actually aku dah lama nak update entry ni, tapi tak berkesempatan sebab aku malas nak search the website.

After about 15 minutes, I found it. Lol lama gile wa cari bendalah ni.

Here;



https://apps.facebook.com/yourmsianisshowing/home.php
Ok. Actually, contest ni dianjurkan oleh astro go byond.

It's a contest about; hmmmm Malaysia. Cuba untuk tonjolkan keunikan kita as Malaysians.

Dah titlenya pun "Excuse me sir, your Malaysian is showing..." tak kan hangpa nak promote Nepal kot?

This contest, sedikit sebanyak dapat menarik minat outsider untuk datang ke Malaysia because of our "keunikan" yep Malaysia memang dah cukup unik dengan makanan, kaum and adat.

But yeah, bahasa yang kita gunakan pun unik k. Tak tipu.

So, as a Malaysian, apa salahnya aku berbangga jadi anak Malaysia, so aku pun ikut sama join contest ni dan design a few shirts.

Maaf, aku tak nak tunjuk cuz its kinda lame lol.

Tapi, don't worry be happy sebab aku tunjuk gambar baju yang aku dapat freeeeeeeeee daripada astro byond! Hehehehe.

 Front
This contest berlangsung continuously, so hangpa masih ada peluang.

Orang cakap, rezeki jangan ditolak, bala jangan dicari. No, I don't mean yang kalau hangpa tak join contest ni, hangpa cari bala.

It's just, hangpa ni rugi lah. Rezeki depan mata pi tolak. Memanglah tak confirm menang kalau join, tapi confirm kalah kalau tak join. Ye dok?

Walaupun, aku ni tak menang atau mungkin aku menang tapi aku tak perasan, idk lah bro.

Back
But, Alhamdulillah, I've got one if it /walaupun aku bukan pelanggan astro lol rumah eden takde astro/

Aku dah try cari design baju tu dekat site tu, tapi tak jumpa /actually aku cari separuh jalan and end up with a reason; malas nak sambung cari/ 

Plus, aku pun memang dah lupa everything about this, termasuklah; what kind of baju aku design dekat site tu.

So just take it easy, anggap je aku one of the winners atau one of the luckiest contestants.

Entry ini bukan nak menunjuk, cuma nak berkongsi. Mana tahu anda pula pemenang seterusnya? Lol

Arm
Till here, bye. Assalamualaikum. #UrMalaysianIsShowing

[131108] Jamuan 3 Setia


Assalamualaikum.

Hello hello hello.

Ok aku terus kepada main point, so today baru aku sempat update pasal jamuan kelas 3 Setia yang berlangsung pada 8 November 2013 yang lepas /ayat karangan bm/

Comment aku; best, happening, lawak, awesome tapi sedihnya ada segelintir yang tak datang dan ada juga yang datang tapi tak join dengan aktiviti.

Actually, benda ni kitorang arrange sendiri. Penat oh pergi sana sini bincang apa sume, cari barang, kira duit takut bajet lari. Hahahaha.

Memang terkilan sikit, sebab ramai yang tak dapat datang sebab hal-hal tertentu yang tak dapat dielakkan. Huhuhuhuhu.

Tapi, jamuan tetap diteruskan. Ohyeay!


Kitorang tak pergi jauh pun sebab takut nanti ciput je yang dapat datang lol. So, kitorang buat dekat KFC area sekolah je. Senang.

Habis kecoh KFC tu masa hari tu. Kitorang expect tak ramai orang sebab kitorang  buat hari Jumaat lepas solat Jumaat.

But, yeay benda ni tak dapat dielakkan dan KFC memang ramai orang masa tu.

Mula-mula memang takde tempat sangat, tapi kitorang ramai, so orang-orang yang ada dekat situ pun beredar lol. Itu memang rancangan sebenar kitorang /gelak jahat/

Moral of the story; Always expect the unexpected.


Kitorang main some games tapi tak dapat main semua sebab tak cukup masa. Mana taknya, janji 2.30pm, datang pukul 3.00pm. Janji melayu betul. Cis.

So kitorang sempat main; transfer drawing and teka siapa yang makan cili /aku tak tahu apa nama game tu/

Tahniah kepada kumpulan Biru sebab menang hahahahaha penat oh diorang lukis dengan cantik plus berlakon tahan pedas dan buat-buat pedas semata-mata nak menang. Eh dapat ayam goreng free kot. Hahahaha. Congrats again!

Aku dah rasa macam tengah buat karangan laporan sekarang ni.... formal habis wa cakap sama lu! Hahaha.


Ok teruskan. Lepas tu, kitorang buat sesi photoshoot oh yeay yeay part aku paling suka hehehe.

Lepas dah penat bergambar, aku pun umumkanlah pemenang King and Queen of the day. Hahaha poyo sangat!

Bukan aku yang pilih pemenang, tapi some students 3 Setia terpilih yang pilih /you guys should be glad ok/


Congrats to Khusairi and Sabrina sebab menang. Kepada yang frust sebab tak menang, mohon terjun sungai Klang. Hahahahaaha.

Sebelum masing-masing angkat kaki, balik rumah, kitorang bergambar lagi dan lagi dan lagi.

Budak lelaki buat kecoh dekat atas, duk pecahkan belon sana sini. Orang lain dah pandang dan mungkin dalam hati menyumpah-nyumpah sakit hati punya pasal.


Aku pun sakit hati sebab memang bising gile.

Then, button badge 3 Setia pun diedarkan....... Diorang memang teruja gile sampai buat aku rasa terharu. Hahahaha tetiba je. Mana taknya uolls, iolls yang design kahkahkahkah tapi depa tak tau punsss lewls /gedik tahap alien sewel/ 

Walaupun badge tu tak cantik mana, tapi tolong tolong tolonglah cakap cantik hahahahahahaha.


Lepas dah sepahkan tingkat atas KFC tu dengan macam-macam benda, kitorang pun balik.

Ok sampai situ je ceritanya. Kalau ada yang tertinggal, hangpa tambah sendiri dekat blog sendiri. Hahaha.

Bye Assalamualaikum.

Psst; Untuk gambar yang lebih banyak sila rujuk facebook aku lol

 Cikgu Ain and I wait and derp Riema!
 Oh gitar....berbunyi.. HAHAHA
 The girls in purple lewls
 The girls
 Kami lagi...........
Yang dekat tepi tu tunggu due nak bersalin. Baby pertama. Lol 
 Me and cempakatak hehehe love you cempaka!
 Yang dekat belakang tu memang suka enterframe.
 Baby - Me - Bro
 XOXO
 Hehehehehe
 Minapal x Banglachi
 With Kak Yimaaaaaaaaaaa dan ye mereka enterframe lagi.
 Adibah!
 Hmmmmmm~


SEGMEN MACAM CANTIK JE MACAM COMEL JE

Click untuk join!
Assalamualaikum. 

Holla. Fuyooo nama segmen pun dah cukup menarik tertarik boom kebaboom kan? No wonder lah aku pun duk sibuk nak join jugak. Wakakakakah!

Disebabkan sekarang ni memang tengah trend "Macam cantik je macam comel je". Semua orang duk sebut ayat tu tak kira lah drpd level orang kurang muda /bukan tua ye/ sampailah anak-anak muda.

Aku pun tak terkecuali mwehehehe. Kalau boleh semua ayat aku nak sebut macam...je macam...je.

First impression aku sebelum join is; "Macam nak join je macam best je..." 

That's why lah aku terus buka gallery lepas tu buka photoshop and siapkan satu gambar.

And this happened! Tadaaaaaaaaaaaa!

"Kami suka mata kami... Macam cantik je macam comel je macam hensem je macam kacak je macam mintak kaki je lol"

Tahap ke-annoying-an gambar; infinity HAHAHAHAHAHA /mohon jangan bash! kami tak bersalah hahahaha/

Kepada model-model yang ada dalam gambar di atas tolong lah berbangga sebab korang dipilih jadi model. Hahahahahaha bukan senang k nak dapat peluang keemasan ni.

Aku siap promote muka hangpa dekat blog aku lagi tau! Kahkahkah.

***

Sepatutnya syaratnya satu tajuk segmen utk perempuan dan satu lagi untuk lelaki. Tapi kalau aku nak letak dua-dua sekali as title entry ni, macam panjang sangat je lolololol.

So, korang ada dua pilihan sama ada nak;

Anggap semua yang di atas sebagai awekss lewls 

ATAU

Anggap je title tu tak muat untuk letak dua-dua nama segmen. lol /lol lagi/

***

To those yang belum join, macam nak suruh join je macam nak paksa join je macam rugi je kalau tak join.

Tbvh entry ni memang entry paling annoying dalam sejarah blog ni. Hahahahaha.

Thanks to the owner of this segmen sebab segmen ni memang awesome tahap 184724578639 stars!

Kbye Assalamualaikum.

TSHIRT PRINTING IH GIVEAWAY BY HAZWAN HAIRY

Assalamualaikum.

Dengan lafaz Bismillahirahmanirahim.... Orite eden join! Hahahahahaha.

Teruskan membaca jika anda rasa anda kepochi lol joke joke. Sape tak join memang rugi besar. Seriously. Hehehehe.

***

Dengan ini saya Hazwan hairy ingin melancarkan satu lagi contest di penghujung tahun 2013 ni kepada korang blogger dan followers blog hazwanhairy.com ni.. Untuk GA ni saya di wakilkan oleh pihak Tshirt Printing IH untuk menganjurkan Tshirt Printing Ih Giveaway by Hazwan Hairy yang akan bermula dari 13/11/2013 sehingga 30/11/2013


SYARAT-SYARAT
1. Anda mestilah FOLLOWERS blog ini
2. LIKE page penaja : 
3. Tajuk : TSHIRT PRINTING IH GIVEAWAY BY HAZWAN HAIRY
4. Copy Paste kod dalam entry korang
5. Link kan entry anda pada post entry ini..

Simple saja kan..

HADIAH :
1 helai baju I Love Blogging
2 helai baju Geek
2 Fridge Magnet Krabi
5 Keychain Krabi

Pemenang akan di pilih melalui Random.org
Senarai peserta akan di list untuk korang BLOGWALKING 

Dengan harapan korang semua dapat support GA simple dari Tshirt Printing IH dan juga saya blogger Hazwan Hairy..

***

Sekian. Oh ya, eden dah like and follow. Mwehehe walaupun gelak ini kelihatan ada muslihat, tapi aku jujur k hahahahaha. 

Bye Assalamualaikum.

2nd Giveaway By Nuranis Amar

Tekan banner untuk join! Hehehehe.
Assalamualaikum. 

Yo yo I'm back again :D Hehehehehehe. Cuti sekolah ku dipenuhi dengan update blog.

And for today, aku sekali lagi tertarik dengan satu giveaway. Yeay! Congrats to the owner sebab berjaya menarik perhatian aku.

Heheheh please be sooooooooooo touched. Lewls

Biar aku bagitahu some reasons yang menarik aku untuk join giveaway ni. Benda ni jujur daripada hati.

***

So here;

First, banner comel dan simple. Aku tak suka something yang too padat. Sesak. So banner untuk GA ni perfect for me.

Second, hadiah comel dan menarik well I'm a girl of course lah tertarik dengan teddy. Walaupun, perangai takdelah keperempuanan sangat lol who cares? I love teddy okbye.

Third, tak payah like/follow banyak sponsor. Easy. Hehehehe.

Forth, blog owner kemas dan tak serabut.

Fifth, the font. Tak memeningkan. Takdelah aku pening /gedik sangat/

Last but not least, all of the colours used within her blog are just tooooo perfect! Pastel colours.

***

To be very very to the very honest /hiperbola/ aku mengharapkan hadiah mushroom kuning tu.

Comel gila wa cakap sama lu! No joke it's so cute /fangirling over the yellow mushroom/

Walaupun entry memang tak kreatif langsung /ye sangat tak kreatif/ tapi aku memang nak mushroom kuning tu TT____________TT

Model cilik; Iris Delisya [cousin]
Sebelum aku tamatkan entry ni, aku nak mengucapkan sejuta terima kasih campur XOXO kepada owner giveaway ini iaitu Cik Anis sebab anjurkan giveaway ni :) /saya bodek ni lol/

Till here. Bye Assalamualaikum.

Psssssst; semua syarat wajib dah dipatuhi :D

Simple Segmen #2 by Sally Samsaiman

Click banner untuk join!
Assalamualaikum.

Yo yo yo yo finally aku jumpa jugak segmen yang menarik hati ku ini lewls.

Nak tahu tak apa pendapat aku no I mean apa yang aku tahu pasal cik Sally dan blog beliau?

Teruskan membaca hehehehe.

Cik Sally;
Daripada apa yang aku nampak, aku rasa Cik Sally ni peramah orangnya :) Nampak rajin sebab everything about her blog sangatlah teliti. So yep. Peminat tegar CN BLUE ok yang ini pasti hahahahaha. A big fan of Adam Levine, Taufik Batisah & Jung Yong Hwa. And one more thing, cik Sally suka warna biru right? Hehehehe.

Blog Cik Sally;
One word; kemas. No joke. Full with blue yang membuatkan aku rasa tenang je. Hohohoho. Font yang digunakan pun tak serabut. For short, aku suka :D

And btw I'm done with all the syarat penyertaan. Jujur ni tak tipu.

To those yang belum join, cepat-cepat join segmen ni. Especially kepada mereka yang meminati cnblue jugak! Hehehehe

Yes I am. Hahahaha. Cik Sally, kita pun minat cnblue /high five/ All of their songs are just too perfect oh I can't /fangirling mode on/ Lagi lagi lagi lagi lagi pulak Minhyuk yang comel tu yang jadi drummer. Lol.

Till here, bye and Assalamualaikum.

[URGENT] Please promote your giveaway/segmen/contest here!


Assalamualaikum.

Ok ini entry tanpa berfikir panjang so moh ler kita lompat terus kepada main point.

I'm looking for; giveaway, segmen and contest

Bukan nak jadi sponsor, tapi nak join.

So, aku buka peluang to all bloggers yang sedang anjurkan giveaway, segmen atau contest untuk tinggalkan link entry di comment box below.

Ataupun shout sahaja dekat cbox. But aku lebih prefer comment kot. Supaya aku tak terlepas pandang.

Insya Allah kalau takde aral melintang, aku akan join :)

Actually, I am more to contest. Tahu je lah aku ni memang cannot go dengan random pick. Sebab mostly giveaway/segmen yang pemenangnya dipilih secara random yang aku pernah join sebelum ni, tak membawa tuah kepada aku.

Thus, aku lebih memerlukan contest atau segmen atau mungkin giveaway yang melibatkan something besides random pick.

Oh ya, aku tak pernah cuba jadi top refferal sebelum ni disebabkan faktor blog tak banyak views lol jujur tak aku? Hahahaha.

In case korang anjurkan ataupun maybe korang join atau terfikir untuk join atau korang ternampak, please let me know by doing apa yang aku dah nyatakan dekat atas.

Aku sangat mengharapkannya sekarang since I don't have any topics untuk dibincangkan dekat blog ni.

Melainkan kalau aku buat challenge. WOW brilliance idea aze. Hehehe.

Thanks to those yang comment atau shout atau baca atau view.

//the thing is banyak nya 'atau' dalam entry kali ni//

Sekian, Assalamualaikum.

Penyibuk tidak bergaji


Assalamualaikum.

Yo yo yo HAHAHAHAHAH /annoying nya aku/

Actually, aku menaip entry sebab saje nak menyibukkan diri.

Aku tengok sekarang ni sume orang duk sibuk update entry "Hello November Bye October" so sebagai seorang yang sangat poyo aku tidak boleh ketinggalan. Hahaha

So why not aku tak buat jugak en? Boleh batak-batak dekat hangpa sume /please kick me/

Disebabkan dah TERtaip entry ni /ter lah sangat/ apa salahnya, aku ceritakan serba sedikit kisah bulan October aku. Huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.

***

Thanks to October 2013 for being so kind to me. SO KIND /tangan dekat bahu, mata ke atas/

Bulan yang mengajar aku untuk berjimat-cermat.

Bulan yang buat aku tak keruan.

Bulan yang penuh dengan macam-macam ragam.

Bulan yang paling memenatkan.

Bulan yang paling all-out.

Bulan yang tak pernah berhenti menyesakkan nafas aku.

Bulan yang buat aku berfikir.

Bulan yang kurang duit lol 

Bulan yang setegheeees

Bulan yang aku tak sabar nak tinggalkan.

***

See? Betapa frust nya aku dengan bulan October 2013. It's just, many things happened.

Awal bulan aku sibuk dengan PMR for about one week and 4 days.

And then, macam-macam terjadi. Campur lagi dengan masalah-masalah lain.

Memang boleh digelarkan as The most exhausted month of my life. Tahniah kepada October 2013.

So, aku memang sangat sangat berharap yang November 2013 boleh buat aku tenang balik.

Macam tak sanggup nak ingat balik 31 hari yang memenatkan tu. Sakit semua anggota badan bila ingat balik lol.

***

Kesimpulannya, aku nak enjoy je bulan November 2013 ni. Hahahaha.

Dear November, please jebal tolonglah silalah, be good to me. Be the best for me.

Bye Assalamualaikum.