Changed


Assalamualaikum. 

Hello hai semua. Em saja nak bagi tahu, header blog ni dah baru. Ha ha ha. Aku sayang gila header sebelum ni tapi aku dah bosan. Kali ni punya header memang boleh dikatakan "header malas" sebab effortless gila.

Aku macam nak edit situ, edit sana, sebab aku bosan, sekarang ni duduk menganggur depan tv je. Takde keje, takde benda nak buat. Tapi.............takde idea. Plus, aku dah tak berapa ingat segala code code yang ada. Lewls. Setakat color code; #ffffff #000000 tu aku ingat lah. Tu pun aku confius mana satu putih mana satu hitam. Kahkahkah.

Ok aku macam dah takde idea nak taip apa, so bye everyone. Enjoy your day! :)

Assalamualaikum.

1st GiveAway By Anamizu

Click banner untuk join! :)

GIVEAWAY RM100 Untuk Seorang Pemenang Bertuah

GIVEAWAY November . Bermula hari ini sehingga 30 November 2014.


Klik banner untuk join

Senarai filem melayu yang akan ditayangkan di pawagam pada penghujung 2014/2015

  • cicakman 3
  • dendam orang mati
  • anak jantan
  • lelaki harapan dunia
  • manisnya cinta di cappadoccia
  • hanyut 
  • gila baby
  • nota
  • suami aku ustaz
  • balun
  • bravo 5
  • hantu bungkus ikat tepi
  • dollah superstar
  • juvana 2
  • kelibat
  • tuli sekampung
  • terbaik dari langit
  • 1,2 jaga

Syarat-syarat penyertaan :

  1. Copy kod HTML dan paste kan di entry
  2. Tag sekurang-kurangnya 3 orang rakan
  3. Follow blog Portal Pengembara Jalanan di Google Friend Connect
  4. Tinggalkan link url entry korang di ruang komen.
  5. Link kan banner ke entry ini.
Saya tag; 
http://ayubarbydol.blogspot.com/
http://kylifa.blogspot.com/
http://aniesaahmad.blogspot.com/

Desperate


Assalamualaikum.

Hai hello. I'm back yow.

So topic hari ni; desperate. Wait, aku bukan nak cerita pasal "Desperate housewives" ok. Lol.

Aku yakin dan pasti /eceeeh/ semua orang pernah jadi desperado. I mean, manusia yang sangat sangat terdesak.

Okay, aku ada satu soalan untuk engkorang semua.

"Apa yang korang akan buat bila korang sangat desperate?"

Well, manusia jadi terdesak atas banyak sebab. Name it, I'm sure at least one person pernah jadi desperate for that reason.


As for me, aku boleh jadi sangat desperate bila;


Situasi 1:
Esok exam and you know nothing, you read nothing, you remember nothing. Ohyes. kalau kau tak buat something; kau akan fail dengan 'jayanya'. Kahkahkah.

So what did I do bila aku hadapi situasi ni. Well, actually benda ni jadi pun, salah diri sendiri. Siapa suruh engko study last minute. Itu lah dapatnya kan hahaha. Jadi, bila benda macam ni jadi dekat aku; kalau aku nak pasrah je or maybe some people said "tawakkal je lah" I don't think miracles will happen.

Like seriously, how can they said "tawakkal" bila diri sendiri tak pernah berusaha /someone said this to me/ so, think people think.

Ok, malas nak cerita panjang, aku terus cakap apa yang aku buat dalam situasi terdesak ni. Aku akan tidur lambat; around 12-1am /takde lah lambat tapi selalunya aku tidur pukul 9-10pm haha/ sebab aku baru start study pukul 8pm tu. Aku study 4 hours straight. Kelakar gila weh. Kalau idok, nak pegang buku pun tak lalu hahaha teruk. Sangat teruk.

Sambung cerita, aku tidur pukul 12-1am and wake up around 4-5am /aku set alarm for every 30 minutes sebab takut tak tersedar/ Ni memang rare gile sebab aku tak pernah bangun pagi untuk study hahahahahahahahaha. Aku akan jadi macam ni, bila aku sangat desperate. Aku ulang, sangat desperate.


Situasi 2:
Kau nak keluar, tapi parents kau macam tak kasi keluar.

Well, for this situation, aku akan secara automatic, jadi orang yang paling rajin dalam dunia. I will never say "no" untuk apa-apa arahan yang my parents bagi. Hahahah.

Time aku tengah rajin ni, aku boleh buat benda yang aku paling benci, which is; mop lantai. Hahahahahah. Tapi, ask me to this bila aku tengah desperate sahaja. Kalau tak desperate, you will receive a lot of excuses. Sorry not sorry tapi mop lantai memang leceh. Hahah. I rather basuh pinggan yang bertimbun-timbun daripada duk mop lantai. Huish.


I will stop here sebab aku dah cannot go. Actually ada banyak lagi situasi tapi aku dah ngantuk sangat dah ni lewls. Let me know apa yang korang buat bila korang desperate by dropping your comments below!

Thank you for reading dalam keadaan tak desperate hahaha. Bye.

Assalamualaikum.

//pssssst; im looking for some giveaways/contest/segmen 'desperately' sebab tiba-tiba rasa macam nak join 'desperately'. Please let me know! :)