Random things


Assalamualaikum.

Ssup bruh. Sorry dah lama tak muncul dekat dunia blogging. Mood blogging hilang entah ke mana (can someone please find it for me lewls) Hari ni, aku nak buat entry campur sana sini. Random. So let's go-


Piala AFF Suzuki.
Congrats Thailand sebab berjaya merangkul gelaran juara bagi Piala AFF Suzuki (hamek kau ayat buku teks sebijik) Congrats juga kepada Harimau Malaya sebab menang untuk game malam ni. Tak dapat trofi pun takpe sebab dah berjaya masuk final pun satu kebanggaan untuk semua. Congrats kepada Safiq Rahim for being "top scorer". Mana tak nya, penalti goal, free kick pun goal. Wuwuwu.

It was such a waste sikit lah, sebab Malaysia memang dah leading 3-0 kan. But, who knows, Thailand mampu jaringkan 2 goals last minute. And the last goal was a big hit! (I should change my cita-cita lol pengulas suit me better than engineer right kahkahkah) 

But anyway, let bygone be bygone, congrats to all. It was a great game to watch, to cheer and to boo.


Superstar SMtown.
Ok aku bagi amaran awal-awal, this one ada kaitan sikit dengan kpop. Lalalalala~ Ok cerita dia macam ni. Baru-baru ni, I mean takde lah baru sangat tapi ada lah dalam 2-3 bulan centu,

SMent ada lauch a game named " Superstar SMtown". This game lebih kurang macam game yang shake shake tu. Susah nak explain, kalau nak tahu, sila google. Haha.

So, aku memang dah main benda ni lama. Sangat addictive. Tapi aku dah stuck dekat level;hard lagu Mr.Simple. Gila weh. Susah gila gila gila. Aku dah guna lebih 20 headphones (nyawa) for this song. This is not good. Disebabkan ni, aku dah mula rasa macam nak uninstall tapi bila fikir balik hm macam sayang nak buang. Penat kot nak lepas semua lagu for each level.

Jadiiiiii, ada tak sesape tahu how to cheat this game hahahahaha. Kalau lepas 2 minggu tetap tak lepas, aku akan uninstall. Im serious.

Ig Shop. 
Wehuuuuuuuu. Alhamdulillah, baru-baru ni aku ada buka satu igshop yang jual studded wide shawl but I named it as "Spiky Wide Shawl" hahahaha. Ok, so here aku nak promote my official igshop yang masih baru, masih kurang followers dan masih kurang barang jualan. Haha. Shawl yang aku jual sangat limited, so get it now!

Visit my igshop; @bygadisbesi Do follow me, and kindly whatsapp us to place your order. Ready stock items. Once bank in, aku akan proceed terus and pos ke-esokkan harinya (kalau takde apa-apa halangan Insya Allah) I am a trusted seller. Kaw-kaw punya aku promote hahahaha.


Bukit Tinggi, Pahang. 
This Monday, Insya Allah, my family and I akan pergi ke Bukit Tinggi, Pahang untuk holiday. Nama pun school holiday kan? Ha ha ha. No lah, actually sebab weolls satu family dah lama tak spend time together, so disebabkan my parents cuti this Monday and my brother sekarang ada dekat sini so, kitorang terus book a room for one night.

Tak lama pun, dua hari satu malam je. Sebab hm takde sebab. Hahaha. Memang lah aku nak lama-lama kat sana tapi kalau aku yang bayo baru lah aku ada hak nak demand hahahaha. Dapat keluar kejap daripada Selangor ni pun dah cukup ok lol.

A Pink.
(Fangirling mode on) Omg omg omg congrats to my girlsssssss for winning triple crown on Show Champion. I heard that A pink is the first girl group yang menang triple crown dekat Show Champion. I'm proud of you guyss.

But, the best thing is, this is their #Luv12thWin omg I can't believe it that you guys made it! 12 kali tu woiii. Hahahaha.


B.A.P.
The fact that you guys waited for Zelo turned 18 and filed a lawsuit together as a group dah cukup buat aku bangga. I'm not gonna leave this fandom cus B.A.P and BABY is Forever. Omg sejak bila aku jadi macam ni ha ha ha ha ha ha drop this man I think Im insane cus this is not me lol (fangirling mode off)

Escape Plan.
fufufufu. Escape Plan is a great movie. Aku tengok this movie dekat wayang and aku rasa worth it. Pasal a man yang kerja dia uji keselematan penjara. Its not like dia serang penjara tapi dia berlakon jadi banduan and try to escape daripada penjara. Kalau dia berjaya escape, thats mean penjara tu tak selamat. Watch this, highly recommended.

Tapi jangan tengok dekat HBO sebab depa cut my favourite scene. Nak tau scene apa? Search dekat youtube; "Scene Say Cheese Escape Plan" Kelakar gila kot scene tu lagi lagi time tu tengah serius. Hahahaha.

Pity3 and Espiyem. 
Aku dengar, Isnin result PT3 keluar. So, goodluck to 97's liners. You guys did the best (maybe? jkjk) and Insya Allah, result korang pun the best.

Tahun depan aku spm kot. Macam tak sangka. Time flies dengan sangat cepat. Tuptup dah nak bukak sekolah. My wishlish time cuti sekolah ni kononnya nak buat revision or at least tuition ke pe en, but nothing happened. Im just wasting my time playing around.

Nak menyesal pun takde guna sebab memang salah aku sebab leka sangat. Ha padan muka. Kang tahun depan terkapai-kapai, blur, ha padan muka. Sape suruh hang jadi pemalas time cuti sekolah ni. (Talking to myself)


Ok dah habis. Sorry kalau apa yang aku taip, buat hati korang terasa. Langsung tak terniat. Im typing tanpa draft so ini semua memang apa yang aku tengah fikir. So see ya. Bye.

Assalamualaikum.