Busy.


Assalamualaikum.

Hello hai semua. Aku nak straight to the point sebab mata aku memang dah kuyu habis, tunggu masa nak lelap je.

Actually, tahun 2014 ni, aku sangat busy sampai banyak benda yang aku sempat buat during 2013 tak dapat dilakukan lagi this year.

Sebab apa? Sebab aku busy.

Kenapa busy? Busy buat apa? I'm sorry, but idk why and what. Memang aku ada some reasons yang munasabah kalau aku nak cakap aku busy. Tapi another 50% of it, aku memang tak tahu.

Do you know the feeling bila "Aku busy tapi aku tak buat apa pun" this kind of feeling lah. It's tiring.


Kadang-kadang rasa macam aku duduk rumah goyang kaki, homework tak siap, tapi aku tetap rasa busy. Pelik betul.

Tapi tbvh memang this year, I do have a lot of homeworks. Plus, I'm a science stream student and that's the point babe.

Pada mulanya, memang terasa nak tambah prinsip akaun tapi lepas lalui bulan Januari dengan subjek yang sedia ada pun terhuyung-hayang, niat di hati ku lepaskan jua lewls.


"Aze, kau bukannya genius. You are just an average student. Wake up!"

So, aku end up dengan 9 subjek. Dah takde hati nak tambah apa-apa. Mohon jangan ajak tambah ye hehe.

Oh ya and one more thing about studies, aku tiba-tiba terasa subjek Sejarah sangat sangat bosan hahahaha dulu takde lah bosan sampai tahap aku hampir sahaja k.o dalam kelas.

In fact, aku tak suka tidur dalam kelas sebab tak selesa tapi subjek Sejarah hampir buat aku tewas. Hahaha.


Orite, the next reason kenapa aku busy. Last year, aku pmr. So, aku tak join kawad padahal form 1 and form 2 aku memang non-stop kawad. Tapi bila naik form 3, aku stop. Kononnya nak fokus. Tak tahu lah betul-betul fokus ke idok hehehe.

Jadi, bila dah form 4 ni, aku pun join lah kawad sebab aku tahu form 5 nanti confirm aku tak join sebab nak spm. Oh my gosh, dengan hanya menaip "spm", habis mood baik aku.

Tak sangka aku dah form 4. Rasa macam semalam aku baru 5 tahun hahahahaha hiperbola sangat uolls.

Ini semua atas faktor ketinggian aku, sebab tu tak rasa dah form 4. Apakah? Lol.

Aku rasa tu je kot reasons yang aku ada. Tapi, aku punya busy, kalah perdana menteri.

Till here, bye bye. Assalamualaikum :)

1st Anniversary Giveaway by Janahazana.blogspot.com.


Assalamualaikum.

Bismillahirahmanirrahim.... saya join :)

Happy anniversary ya btw! :) Jangan lupa senyum :) :) :) :) Hehehehe :D


Birthday GiveAway by Cik Ayue

Click untuk menikmati kecomelan hahahaha
Assalamualaikum.

Hello it's been a long time! Ok kita straight to the point je hari ni so yep;

First of all,


Saya doakan cik ayue sihat selalu, happy selalu, comel selalu, bahagia selalu /semua selalu lah hehe/ Dan semoga majlis perkahwinan cik ayue nanti berjalan dengan lancar dan jodoh kekal hingga ke akhir hayat. Insya Allah amin.....

***

Second, saya, Gadis Besi /hehehe/ join GA ni okay! Semua syarat penyertaan, saya dah ikut bulat-bulat syaratnya tau /jujur okay jujur lewls/

And untuk pelamin dan baju impian untuk wedding saya nanti /macam aku nak kahwin next week pulak padahal umur baru 16 tahun eee gatal betul/ saya pilih;


Muka kena kabur kalau tak bahaya nanti hahahahaha.

Thats all and sebelum terlupa, thank cik ayue sebab anjurkan GA ni.

Saya tag; satu dua tiga peace yaw!

Sekian, Assalamualaikum.

Storymyaq Giveaway


Assalamualaikum.

Sedang aku sibuk mencari entry para-para blogger untuk dibaca, tiba-tiba ternampak satu giveaway.

Memang dah lama rasanya aku mencari mood untuk join giveaway, and yep, lepas nampak giveaway ni, aku tergerak hati untuk join.

Come on guys, syarat penyertaannya so easy lah, like one two three or maybe A B C wait maybe Alif Ba Ta. Hahaha.

So here the grand prizes;

 
Infinite Mini Album Vol. 3 - Infinitize (excluded poster) - RM 60
Cross Gene Mini Album Vol. 1 - Timeless : Begins (Special Limited Edition) (excluded poster) - RM 80

Hangpa semua boleh pilih salah satu daripada album tu, and as for me, I will pick Infinite's.

Jangan resah gelisah, gundah gulana, sebab penganjur juga prepare some bonus prizes! :)

Jinyoung B1A4 postcard
Shiseido 2 x 3 pemenang AND Crystal Collagen Eye Mask 2 x 2 pemenang

Jangan lepaskan peluang keemasan ini dan jangan buang masa lagi, jom join! 

Sekian, Assalamualaikum.

Pssst; I'm done followed your blog, twitter and clicked the link. 

Pssst number two hehehe; Wish me luck guyssssss~

Chaper 2014: Page 1 of 365


Assalamualaikum.

Hello everybody hehehehe.

Di saat semua orang sibuk buat entry sempena tahun baru, aku juga tidak terlepas untuk menaip sebuah entry pada hari pertama untuk tahun 2014 ni /belum pukul 12 lagi kan hehe/

Aku rasa masih belum terlambat untuk aku wish;
"Happy New Year! Welcome to 2014 everybody! Let's start a new year, with a better life as a better person with a better personality. The most important thing is; don't forget to smile :) and keep smiling :) Last but not least, May Allah bless all of us! :)"
 Kepada yang bersekolah esok /including me/ dah prepare belum? Ha ha ha. Sorry for the lame question.


Parents hangpa semua dah beli baju baru kain baru seluar baru tudung baru songkok baru beg baru kasut baru stokin baru atau kita pendekkan kepada, satu badan baru uolls!

Jadi, jangan sia-siakan semua benda tu, dan cuba yang terbaik dengan cara berusaha bersungguh-sungguh.


Untuk lebih berkat, cium tangan mama papa dulu sebelum pergi sekolah. Menapak masuk dalam sekolah dengan kaki kanan. Jangan lupa baca bismillah :)

Till here, Selamat Tahun Baru dan Selamat Bersekolah!

Assalamualaikum.