GIVEAWAY SAYA NAK TEDDY BEAR BY FARISHA

Click banner untuk join.
Assalamualaikum.

Hai hello selamat sejahtera. Semoga kalian dalam keadaan sihat sihat sahaja.

Peh formal gile. Terasa feeling menaip surat tidak rasmi kepada keluarga dan sahabat. Lol.

To be very honest, aku dah lama nak join giveaway ni. Cuma disebabkan kekangan masa dan duedate nya lama lagi, aku pun bookmark dulu blog cik Farisha. Hehe.

Let's go ~

Actually, aku cuma ada satu sebab je kenapa aku join giveaway ni.

Untuk kakak tersayang lol sayang sangat. Hahahaha. Sayang ok.

Kakak aku ni hah umur 24 baru dapat konvo. So, dia memang kinda batak dan beria gile.

Semua gambar yang orang lain post time mereka-mereka tu konvo semuanya dia stalk.

Dia tengok lama gile. Semua aspek dia tengok. Termasuk; jubah, baju kurung yang diorang pakai, kasut.

So, bersempena dengan dia yang dah nak konvo ni, dia memang busy. Busy sangat sangat.

Sibuk siapkan semua dokomen itu ini. Sibuk pilih baju kurung yang nak dipakai. Sibuk cari kasut untuk dibeli dan digayakan. Hahaha.

Imagine lah sendiri betapa excited nya kakak aku ni hah. Hahaha. Kekadang, aku pun terlibat sama.

Sibuk tanya aku, ini cantik tak itu cantik tak. Pening kepala den adoi hahahaha.

Ok bila konvo, mestilah orang akan tangkap gambar and so on kan?

So, kakak aku mengharapkan dia dapatlah cekelat besoooooooor, bunga besoooooooor dan juga teddy bear besooooooooooooooooooooooooooooooooor.

Mungkin saja nak buat tangkap gambar. Ataupun dia memang teringin dari dulu. Lagipun konvo hanya sekali. Kecuali kalau dia nak sambung belajar lagi lah.

Tapi macam tak je. Hahahaha.

Kalau nak dikira, lebih 5 kali jugak lah dia cakap kat aku;

"Dik, kaklong konvo nanti bagi teddy bear tau. Kecik pun jadilah. Tapi kalau boleh nak besar. Hehe"

Sampai aku dah boleh hafal ayat dia.

Bila lalu depan kedai teddy bear yang 2:30 tu, muka dia excited gile. Hahaha. Lawak. Serius weh. Hahaha.

Tapi, nampak macam tak dapat je aku bagi dia teddy bear, sebab aku ni kan budak form 3. Hahaha.

Apa ada? Duit? Ha ha ha. Hampeh. Yang ada cuma handout yang cikgu bagi untuk persiapan PMR lol.

And that's why aku join giveaway ni.

Kakak konvo 10.9.13. Serentak dengan pengumuman pemenang untuk giveaway ni.

Huhuhu sedih. Confirm tak sempat nak bagi dia teddy bear.

Tapi takpe, befday kakak 15.9.13. So kalau ye kalau aku menang, harap-harap dapatlah gantikan hadiah konvo kepada hadiah befday untuk kakak.

Tbh aku sangat sangat jarang bagi kakak hadiah befday. Dia je selalu bagi aku. Huhu.

Based on apa yang aku tengok, kakak cuma ada satu teddy bear je. Tu pun dia dapat time zaman sekolah menengah dulu.

Dah tak rupa apa dah oh teddy bear tu. Hahahaha. Kesian.

Lagipun, In Syaa Allah, mungkin tahun depan last year aku dapat tidur dengan kakak.

Kalau ada jodoh, tahun depan kakak mungkin akan kahwin.

So lepas ni, kalau dia rindu aku, boleh lah peluk teddy bear tu.

Aku cuba dapatkan ted tu dengan usaha sendiri. Tak nak lah depend pada ibu je.

Kesimpulannya, aku join giveaway ni untuk kakak. Hadiah yang bakal diterima juga buat kakak.

Cuz, I love her so much. 

Tapi kekadang tu menyampah jugak lah dengan perangai dia tu. Menyakitkan hati.

Huh.

Tapi, sayang tu lagi banyak ah hehehehehe.

So everybody please wish me luck. And thanks a lot to Cik Farisha sebab anjurkan giveaway ni. At least, I try. Hehehe.

Im done follow like share and open the links.

Sekian, terima kasih.

Assalamualaikum.

Pssssst; ini semua kisah benar. Tiada tokok tambah /feeling sejarah form 1 bab 1 lol/

Contest Header Saya Paling Comel

Click banner comel di atas untuk join! Winkwink.
Assalamualaikum.

Hello world and ssup? So how's life? Having a nice day? Nice to hear it.

Apehal aku ni bajet omputih sangat /lempang muka sendiri/

Ok jika anda lihat banner yang superb comel pasti anda semua langsung tak jangka yang owner contest ini merupakan pemuda melayu. Hehehe

First of all, thanks to him, sebab anjurkan contest ini.

It's been a long time kau tahu aku cari contest sana sini sebab sekarang ni sume pakat buat giveaway je.

Bukan tak nak join giveaway tapi kau tahu lah nasib aku ni kurang baik. Asal random je, hmm tak dapat den merasa kemenangan /kesat hingus/

Ok back to the contest, aku diminta untuk menyediakan header yang tip top bom kebabom dan yang penting mesti comelelelelelele~

Hahahahahaha. Maaf aku memang over. Lulz. So aku pun brainstorm lah and tap!

I came with an idea, why not aku guna Conan as my doodle.

Tapi tak macam doodle sangat pun sebab Detective Conan ni anime.

Maaf sekiranya tidak comel kerana sejak meningkat dewasa ni /muntah/ otak aku tak dapat memproses benda comel dan tangan aku tak dapat menghasilkan lagi karya yang comel.

Semuanya kalau boleh nak cool dan simple padahal sebelum ni blog aku kemain semua comel-comel belaka.

Aku rasa entry ni dah macam over sangat sebab dari tadi aku asyik membebel je.

Ok so here is my header yang saya mampu hasilkan;


http://3.bp.blogspot.com/-8gbZ0jp3K8E/UhJND-nRaUI/AAAAAAAABUM/1yPhaAlmkM0/s1600/hehehehehe.gif
 I made it. Hahahaha. Aku pilih gif walaupun hati menginginkan jpg sebab jpg lebih hd hehehe.

Btw, aku dah like follow click add semuanya takde yang tertinggal langsung. Im being honest ok.

Aku harap, owner contest tangkap cintan dengan header ku ini mwehehehe.

Sekian trimas. Till we meet again!

Assalamualaikum.

Psssst; come join tak rugi pun mencuba kan?

Saya nak duit raya Cik Misya!!!

Click banner untuk join. Hehehe
Assalamualaikum.

First of all, Selamat Hari Raya Aidilfitri maaf zahir dan batin.

Kalau ada tertaip benda yang menyinggung perasaan, aku minta maaf sangat-sangat.

Salam Aidilfitri juga buat cik Misya.

Terima kasih anjurkan contest ni /campak bunga cekelat kereta rumah pulau/ hehehehehe.

Ok ehem nak bangga pasal duit raya ni. Hahahaha. Tahun ni, mungkin semua orang pun dah semakin kaya, so dapat lah lebih sikit.

I baru 15teen ok uolls mesti lah dapat duit raya lagi. Kekekeke :3

Hm based on my life lah kan /ceh ayat nak power je/ duit paling banyak den pernah dapat around RM300-RM400 lah.

Ni masa kecik-kecik den suka bebenooor gi beraya rumah orang. Kalau boleh tak nak makan minum, nak duit je /kurang asam punya budak/

Dari satu rumah ke satu rumah, tak kiralah dekat kampungku di Johor sana ataupun dekat rumahku syurgaku di Klang ini. Lulz.

Untuk tahun 2013 ni, duit raya den dah cecah RM200++ /fulamak banyak tuuuuuuuuuu/ Sila sampaikan salam sayang den buat semua pakcik makcik nenek atuk yang hulurkan duit buat anak kecil ini /kecil sangat/

SOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Bagi menambahkan lagi duit raya den ni hah, kekekekekekekekekekekeke /gelak gedikss/

Den mengharapkan cik Misya boleh lah menghulurkan duit raya kepada den uhuks uhuks.


Hehehe. Before den menekan button PUBLISH izikan den bagi speech sikit.

"Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri ini. Saya menyusun 10 jari memohon maaf jika ada tersilap kata terover bicara lulz. Have a nice day!"

Assalamualaikum.

Pssst; Pergi beraya bukan mengharapkan duit raya tapi mengharapkan keampunan. Ok? Good!
Tag; 

My obsession

Assalamualaikum.

Hai ok hari ni aku nak cerita pasal my obsession.

Semua orang sedia tahu yang obsession aku pada Kim Myungsoo aka L memang tak dapat di pertikaikan lagi.

lol ayat mintak kaki je.

So aku ada satu obsession yang baru dan lebih menarik daripada L HAHAHAHA

So here it is;


S N E A K E R S

Kalau boleh, semua warna aku nak tahu tak. Tapi buat masa sekarang, aku cuma aim dua colour je.

Sebab harganya yang terlampau mahal plus sneaker aku yang masih elok cantik molek lagi dekat rumah ni hah.

Wishlist ;


and 


Ok aku takde lah obsess terhadap sneaker yang berjenama vans je. 

Tapi vans ni nampak lagi selesa dan simple. 

BUM, CONVERSE and ALL AMERICA pun aku obsess. 

The most important thing is my obsession towards SNEAKERS. That's all.

Ok jom menjamu mata dengan macam-macam jenis sneakers dekat bawah ni. 

Credit to the right owner.



Psssst; can someone buy one for me? :D