GIVEAWAY SAYA NAK TEDDY BEAR BY FARISHA

Click banner untuk join.
Assalamualaikum.

Hai hello selamat sejahtera. Semoga kalian dalam keadaan sihat sihat sahaja.

Peh formal gile. Terasa feeling menaip surat tidak rasmi kepada keluarga dan sahabat. Lol.

To be very honest, aku dah lama nak join giveaway ni. Cuma disebabkan kekangan masa dan duedate nya lama lagi, aku pun bookmark dulu blog cik Farisha. Hehe.

Let's go ~

Actually, aku cuma ada satu sebab je kenapa aku join giveaway ni.

Untuk kakak tersayang lol sayang sangat. Hahahaha. Sayang ok.

Kakak aku ni hah umur 24 baru dapat konvo. So, dia memang kinda batak dan beria gile.

Semua gambar yang orang lain post time mereka-mereka tu konvo semuanya dia stalk.

Dia tengok lama gile. Semua aspek dia tengok. Termasuk; jubah, baju kurung yang diorang pakai, kasut.

So, bersempena dengan dia yang dah nak konvo ni, dia memang busy. Busy sangat sangat.

Sibuk siapkan semua dokomen itu ini. Sibuk pilih baju kurung yang nak dipakai. Sibuk cari kasut untuk dibeli dan digayakan. Hahaha.

Imagine lah sendiri betapa excited nya kakak aku ni hah. Hahaha. Kekadang, aku pun terlibat sama.

Sibuk tanya aku, ini cantik tak itu cantik tak. Pening kepala den adoi hahahaha.

Ok bila konvo, mestilah orang akan tangkap gambar and so on kan?

So, kakak aku mengharapkan dia dapatlah cekelat besoooooooor, bunga besoooooooor dan juga teddy bear besooooooooooooooooooooooooooooooooor.

Mungkin saja nak buat tangkap gambar. Ataupun dia memang teringin dari dulu. Lagipun konvo hanya sekali. Kecuali kalau dia nak sambung belajar lagi lah.

Tapi macam tak je. Hahahaha.

Kalau nak dikira, lebih 5 kali jugak lah dia cakap kat aku;

"Dik, kaklong konvo nanti bagi teddy bear tau. Kecik pun jadilah. Tapi kalau boleh nak besar. Hehe"

Sampai aku dah boleh hafal ayat dia.

Bila lalu depan kedai teddy bear yang 2:30 tu, muka dia excited gile. Hahaha. Lawak. Serius weh. Hahaha.

Tapi, nampak macam tak dapat je aku bagi dia teddy bear, sebab aku ni kan budak form 3. Hahaha.

Apa ada? Duit? Ha ha ha. Hampeh. Yang ada cuma handout yang cikgu bagi untuk persiapan PMR lol.

And that's why aku join giveaway ni.

Kakak konvo 10.9.13. Serentak dengan pengumuman pemenang untuk giveaway ni.

Huhuhu sedih. Confirm tak sempat nak bagi dia teddy bear.

Tapi takpe, befday kakak 15.9.13. So kalau ye kalau aku menang, harap-harap dapatlah gantikan hadiah konvo kepada hadiah befday untuk kakak.

Tbh aku sangat sangat jarang bagi kakak hadiah befday. Dia je selalu bagi aku. Huhu.

Based on apa yang aku tengok, kakak cuma ada satu teddy bear je. Tu pun dia dapat time zaman sekolah menengah dulu.

Dah tak rupa apa dah oh teddy bear tu. Hahahaha. Kesian.

Lagipun, In Syaa Allah, mungkin tahun depan last year aku dapat tidur dengan kakak.

Kalau ada jodoh, tahun depan kakak mungkin akan kahwin.

So lepas ni, kalau dia rindu aku, boleh lah peluk teddy bear tu.

Aku cuba dapatkan ted tu dengan usaha sendiri. Tak nak lah depend pada ibu je.

Kesimpulannya, aku join giveaway ni untuk kakak. Hadiah yang bakal diterima juga buat kakak.

Cuz, I love her so much. 

Tapi kekadang tu menyampah jugak lah dengan perangai dia tu. Menyakitkan hati.

Huh.

Tapi, sayang tu lagi banyak ah hehehehehe.

So everybody please wish me luck. And thanks a lot to Cik Farisha sebab anjurkan giveaway ni. At least, I try. Hehehe.

Im done follow like share and open the links.

Sekian, terima kasih.

Assalamualaikum.

Pssssst; ini semua kisah benar. Tiada tokok tambah /feeling sejarah form 1 bab 1 lol/

13 comments :

Ummimanje said...

Salam perkenalan salam kemerdekaan from KakUmmi dari GA SAYA NAK TEDDY BEAR DARI FARISYA, nak takkk...moga success :)
Jemput singgah blog Kak Ummi :)

http://ummiainiraz.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html?m=1

ain. said...

goodluck :) dr GA yg sama..

http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html

DIARI FARISHA said...

Perhatian kepada peserta Giveaway..Ada syarat terbaru yang perlu dipenuhi sebab ada sponsor baru…Hadiah yang ditawarkan oleh sponsor boleh lihat sini :- http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2013/09/perhatian-peserta-ga-teddy-bear.html

Artiqa Horvejkul { IKA } said...

Good luck! dtg dari G.A yg sama. Jemput singgah blog saya. Done follow u. Follow me back ? Nice blog btw :)

http://mizzikastories.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html

Jom join G.A yang gempak ni. Banyak hadiah menarik:

http://schomells.blogspot.com/2013/09/segmen-santai-september-by-cik-akak.html
http://schomells.blogspot.com/2013/09/mini-giveaway-by-sfaezah.html
http://schomells.blogspot.com/2013/09/oh-september-ga-by-safiena-friends.html
http://schomells.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
http://schomells.blogspot.com/2013/09/segmen-tinggalkan-url-blog-url-entry.html
http://schomells.blogspot.com/2013/08/1st-giveaway-by-adkdayah.html
http://schomells.blogspot.com/2013/08/golden-giveaway-by-pinky-minky.html
http://schomells.blogspot.com/2013/08/first-giveaway-ciknyoonyalita.html
http://schomells.blogspot.com/2013/08/segmen-cn-nak-bagi-hadiah-nak-tak.html
http://schomells.blogspot.com/2013/08/giveaway-gempak-by-eyqin-bilah-and.html
http://schomells.blogspot.com/2013/08/mini-giveaway-birthday-ieta.html

Aisha Fauzi said...

Hye Assalammualaikum saya siggah sini dari giveaway yang sama ) Goodluck ^^
http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html

Btw, let's join this super duper awesome giveaway ! Hadiah gempak belaka :D

http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/bravo-giveaway-by-ieyra-ghani.html

http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/duo-mega-giveaway-by-fiqa-nsz-adam-faiz.html

http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/09/september-giveaway-by-kasihlestariabadi.html

http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/segmen-cn-nak-bagi-hadiah-nak-tak.html

http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/half-year-giveaway-by-nafaa.html

http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/the-longest-giveaway-ever-by-ain.html

http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/de-juin-octobre-giveaway.html

http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/09/2nd-giveaway-by-ira-syiqin_1.html

http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-ciknyoonyalita.html

http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html ( BANYAK HADIAH TOPUP )

http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/single-giveaway-by-julianaramli.html ( HADIAH TEDDY BEAR BESAR )

http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/softly-shop-dress-giveaway.html ( HADIAH DRESS LAWA DARI SOFTLY SHOP )

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

nice entry dear..gud luck!!

dr GA yg sama
http://wanieysqaliefsuka-ga-contest.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html

Nisa Shahrien said...

nisa singgah follow sini.. good luck!!
jemput singgah blog usang ni.. ada banyak ga yg ohsem!!!

http://nisashahrien.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.h

Solehah Shamsuddin said...

Saya bw sini dari :

http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html

&

http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2013/08/mykad-smart-shopper.html

Dianaa said...

dari GA yang sama. good luck! ^^
Giveaway Saya Nak Teddy Bear by Farisha

wada :) said...

dari GA yang sama :)

http://whenmyheartisbeating.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html

farra anuar said...

Hi . kita singgah sini . hihi :)

http://farraanuar.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html

Miss Anonymous said...

Singgah sini dari segmen yang sama,

http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html

Kalau tak keberatan, joinlah GA nie sekali yea,

http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com/2013/09/september-giveaway-by-kasihlestariabadi.html

Cik Nieda Norainida said...

singgah dari segmen yg sama^^

http://www.sigadismerah.my/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html