Fresh.


Assalamualaikum. 

New favourite word, Fresh. But why? Cus it sounds so fresh, looks so fresh and Im feeling so fresh whenever Im using this word. Fresh.

Kisah dia macam ni, aku dapat new family member yang sangat fresh. Fresh daripada perut hehehe. She's been living in plasenta for 9 months, well actually more than 9 months sebab overdue. Mungkin dia teragak-agak untuk lihat dunia.

Aku takde gambar nak kongsi sebab aku terlampau malas nak transfer gambar masuk laptop and my sister pun tak post baby dia punya gambar dekat sosial media. So, apa hak aku kan. Hahaha.

Upss, lupa nak cakap, my sister yang kahwin hari tu 6/6/14 dah selamat deliver baby girl pada 4.37pm 5/6/15. Alhamdulillah. A day earlier than her anniversary. Baby tu kira macam hadiah anniversary lah, gitewwwww.

Semua orang macam excited gila tau, time baby keluar. Time tu aku tuisyen, pity me. Balik je tuisyen tahu tahu kakak dah selamat bersalin. She's first cicit nenek aku, first cucu parent aku, first anak buah aku and my bro, first anak for my sister and bro-in-law. She is the first one, the very first one for everyone to start fresh, with new nicknames, as for me, maksu hehehe /excited tak habis lagi/

Whatever it is, congrats to my sister and bro-in-law sebab dah dapat penyeri hidup! Hehe. Everyone be like "lelaki ni lelaki ni" tapi baby girl yang keluar. Pity her sebab time dalam perut, umi dengan abi dia duk panggil nama lelaki. Baju yang beli pun takde langsung kaler pink. Even me, pi beli baju untuk baby boy. Nasib baik sempat tukar hahaha.

Congrats jugaaaaaaaaaaaaaaak to my dear self sebab finally jadi maksu! Oh i mean akhirnya dapat anak buahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh yayyyyyyyyy!

Semoga Atiyyah Zahra binti Amirshafiq jadi anak yang solehah and be good niece. i love you c:

Assalamualaikum.

No comments :