Busy.


Assalamualaikum.

Hello hai semua. Aku nak straight to the point sebab mata aku memang dah kuyu habis, tunggu masa nak lelap je.

Actually, tahun 2014 ni, aku sangat busy sampai banyak benda yang aku sempat buat during 2013 tak dapat dilakukan lagi this year.

Sebab apa? Sebab aku busy.

Kenapa busy? Busy buat apa? I'm sorry, but idk why and what. Memang aku ada some reasons yang munasabah kalau aku nak cakap aku busy. Tapi another 50% of it, aku memang tak tahu.

Do you know the feeling bila "Aku busy tapi aku tak buat apa pun" this kind of feeling lah. It's tiring.


Kadang-kadang rasa macam aku duduk rumah goyang kaki, homework tak siap, tapi aku tetap rasa busy. Pelik betul.

Tapi tbvh memang this year, I do have a lot of homeworks. Plus, I'm a science stream student and that's the point babe.

Pada mulanya, memang terasa nak tambah prinsip akaun tapi lepas lalui bulan Januari dengan subjek yang sedia ada pun terhuyung-hayang, niat di hati ku lepaskan jua lewls.


"Aze, kau bukannya genius. You are just an average student. Wake up!"

So, aku end up dengan 9 subjek. Dah takde hati nak tambah apa-apa. Mohon jangan ajak tambah ye hehe.

Oh ya and one more thing about studies, aku tiba-tiba terasa subjek Sejarah sangat sangat bosan hahahaha dulu takde lah bosan sampai tahap aku hampir sahaja k.o dalam kelas.

In fact, aku tak suka tidur dalam kelas sebab tak selesa tapi subjek Sejarah hampir buat aku tewas. Hahaha.


Orite, the next reason kenapa aku busy. Last year, aku pmr. So, aku tak join kawad padahal form 1 and form 2 aku memang non-stop kawad. Tapi bila naik form 3, aku stop. Kononnya nak fokus. Tak tahu lah betul-betul fokus ke idok hehehe.

Jadi, bila dah form 4 ni, aku pun join lah kawad sebab aku tahu form 5 nanti confirm aku tak join sebab nak spm. Oh my gosh, dengan hanya menaip "spm", habis mood baik aku.

Tak sangka aku dah form 4. Rasa macam semalam aku baru 5 tahun hahahahaha hiperbola sangat uolls.

Ini semua atas faktor ketinggian aku, sebab tu tak rasa dah form 4. Apakah? Lol.

Aku rasa tu je kot reasons yang aku ada. Tapi, aku punya busy, kalah perdana menteri.

Till here, bye bye. Assalamualaikum :)

2 comments :

Bariah baihaqi said...

Poyo nya . Ha ha ha

Aze Alia said...

@Bariah baihaqi hahahaha. Poyo is my style hehehe