Soalan cepumas kepada mangsa tag


Assalamualaikum.

Rembau most wanted yaw! Hehehehe tiba-tiba je.

Ok I'm back. Lupakan saja kata-kataku yang kononnya nak update blog setiap hari.

Semuanya dusta belaka.

Lol ok sekarang ayuhlah kita baca dan jawab soalan.

Rules of the game ;
1. post this rules.
2. write 11 things about yourself.
3. answer the question the tagger set to you.
4. create 11 new question for those you want to tag.
5. choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post.
6. you are not allowed to tag back.

About me ;
1. Tahun ni aku PMR tapi nampak macam tak. Hahaha k.
2. Gadget freak!
3. Senang untuk suka something. Tak kisahlah manusia ke, gambar ke, blog ke, novel ke. lol
4. Pantang nampak camera. Mesti nak enterframe. Hahaha.
5. Aku takde simcard sekarang ni. /kau boleh bayangkan tak?/
6. Masih keliru dengan diri sendiri. Who am I? /sigh/
7. Grey and pastel colour maniac!
8. Aku suka water colour.
9. Cepat pissed off and fed up.
10. Bukan takut, cuma tak berani berhadapan dengan kucing.
11. A kpopstan. Seriously.

Soalan daripada Fira ;

1. apakah cita-cita korang?
- Aze masih tertanya-tanya sebab bila aze buat atau tengok something yang menarik, automatic cita-cita aze berubah. 

2. apakah hobi korang?
- Online like crazy.

3. apa yang korang akan buat kalau sahabat korang dalam mood yang tak baik?
- Diam je. Bila dia dah okay, dia sendiri akan cakap.

4. bayangkan bagaimana selepas korang bangun dari tidur, korang berubah menjadi jantina yang berlainan dengan korang. apa korang akan buat?
- Hehehehehe. Buat semua benda yang lelaki buat sebab aze sangat curious apa yang lelaki buat wanita tak buat omg omg.

5. apa akan korang buat kalau boleh dilahirkan semula?
- Jadi lebih baik. Tapi ini cuma KALAU.

6. perangai kawan yang macam mana yang korang tak suka?
- Siapa suka backstabber kan? Hahahahaha.

7. apa korang akan bawa ke pulau yang tidak berpenghuni?
- Makanan......... dan gadget xD

8. adakah korang suka bersukan?
- Depends. Apa saja sukan dekat sekolah, aze tak suka. Sukan di luar sekolah, aze suka. lol

9. sejak dan bagaimanakah korang terlibat dalam dunia kpop?
- Aze tak ingat tahun bila ;~~~~; tapi lepas aze tengok Boys Over Flower dekat 8tv. Hahaha carilah sendiri tahun bila. Kim Hyun Joong tarik aze kedunia kpop begitu juga dengan SHINee. Blame them ;~~; Hehehe

10. apakah ciri-ciri lelaki idaman korang?
- Seorang yang boleh bimbing aze kearah kebaikan.

11. siapakah k-idol kesayangan korang? nyatakan kesemuanya.
- Janganlah suruh nyatakan semua. Penat nak membaca nanti. Hahahaha. Aze bagi sebelas je ok?
Kim Myungsoo - Song Jihyo - Kwon Yuri - Kim Hyun Joong - IU - Kangjun - Kim Taehee - BAP oppars - Teen Top oppars - Kim Bum - Kim So Eun

Soalan daripada Kak Tieqa ;
1. Nama manja?
- Adik. Ini dah lah paling manja lol. Oh ya, Fizah panggil aze, Minapal. Tak manja langsung ok tahu dah. Hahahaa

2. Warna yang paling awak tak suka?
- Warna coklat kot.

3. Peminat novel? Senaraikan novel kegemaran awak
- Banyak sangat. Novel Lafazkan Kalimah Cintamu, Kahwin Ganti, Kampung Girl dan banyak lagi. Aze dah tak ingat ;~~~;

4. Adakah awak peminat KPOP? Ya atau tidak? Kenapa?
-Yes I am. Kenapa? Sebab minat. Hehehe

5. Perkara yang paling awak tak suka?
- When someone fool around with something serious. Bila berlawak, gelaklah, buatlah lawak. Tapi bila serious, tolonglah serious.

6. Pernah jumpa bias 'face to face' tak?
- Tak. Mungkin sampai bila-bila jawapannya tak kot. Hahahaha.

7. 3 impian awak yang belum tercapai dan ingin dicapai
- PMR 8A's, melancong ke luar negara, blogger yang berjaya. Insya Allah one day. Amin...

8. Jika terjumpa bias awak secara tidak sengaja. Apa reaksi awak ketika itu?
- Buat-buat tak kenal dorang, lepas tu ignore dia. Nanti mesti dia yang approach aze dulu. Hahaha macam dalam fanfic. lol gediknya den.

9. K-DRAMA or J-DRAMA. Kenapa?
- Both. K-drama because interesting plus ost superb plus best plus terbaik plus ada isi. J-drama because kaya dengan quotes plus menarik plus unik plus best plus ada pengajaran.

10. Minat Girlgroup?
- Mestilah~ Bila tengah fangirling over girlgroup terasa diri ni fanboy pula. Hahahahaha lol

11. Birthday bila?
- 210498 wish me belated birthday please ;~~;

Soalan buat anda ;
1. Ada alah kepada apa-apa tak? Jika ya, nyatakan.
2. Pilih; makan gaji atau bisnes sendiri. Kenapa?
3. Paling curious dengan benda apa? Saya curious pasal zip. Anda? Mengapa?
4. Suka rumah mewah yang teres atau sebiji-sebiji?
5. Awak rasa L patut guna nama Kim Myungsoo ke L sebagai stage name?
6. Favourite number?
7. Favourite OTP?
8. Antara G-shock, Baby-G and Ice Watch, mana menjadi pilihan hati anda?
9. Pilih; ubat pil atau ubat cecair.
10. Pernah tak makan telur penyu? lol
11. Boikot McD tak? Hehe.

Soalan aku macam hape je. Aku dah lack of idea sekarang ni. So chaw.

Tag;
Those who read this entry secara sengaja atau tidak sengaja. Be honest.

Pssssssst;  Lepas jawab, comment okay! Hehehe

Assalamualaikum.

2 comments :

Noor Ameerah said...

Sudah siap dijawab lol http://meerasol975.blogspot.com/2013/06/soalan-cepumas-untuk-mangsa-tag-part-ii.html

FIRΔ NΔMU said...

Hoho dah baca :) thanks for the answers :DD