Ssup?


Takde jalan shortcut kalau nak berjaya. Work your ass off hard!

Assalamualaikum.

Ssup im back. So basically aku memang ada renovate sikit blog ni which is aku delete entry dulu dulu. Bukan delete, aku terlaluuuuu sayang nak delete sebab kenangan kot. Ye la, kat situ lah aku boleh meratapi dengan gelakkan balik the noob me.

Tapi tula, aku tak sanggup nak bagi public tengok zaman noob aku, so aku end up taruk dekat draft. Senang. Kalau tetiba rasa nak ketawakan diri sendiri, aku baca. Hahahahah.

And one more thing, aku jugak dah draftkan segala jenis tutorial & freebies yang ada. Most of the tutorial rasanya macam dah tak valid since aku buat benda tu years before. And aku pun tak update segala tutorial tu.

Sorry, tak rajin. Pelik gak ah cane dulu aku boleh spend my whole day mengadap laptop duk edit sana edit sini blogwalking sana sini join contest sana sini buat entry setiap hari. Manatah aku dapat kerajinan tu. Nak rajin macam dulu tapi tula, once you go "malas" you will never go back. Gitew.

Im really sorry kalau mengecewakan sesiapa tapi aku syak takde sape kisah pun sebab viewers aku pun dah ciput sebab yela, blog ni pun bukannya hidup sangat.

And disebabkan tu jugak, aku nak tukar blog ni jadi something personal. I will just post something about me, my life, my surrounding and anything yang aku nak cakap. It can be my opinion or my interest. Yang penting pasal aku lah. Eh biasalah, orang yang obses dekat diri sendiri memang camni. HAHAHAHAH.

No lah, im just; have no time untuk share benda yang takde kaitan dengan aku. Tapi aku akan cuba share benda yang inspiringlah. Takde lah nak sembang benda takde pekdah. Aku just nak story benda yang ada pekdah je contohnya cam haritu aku gi tandas dekat Pasar Payang, Terengganu & aku kena bayar 30sen tapi tandas tu tak bersih pun. Nampak tak pekdahnya kat mana?

Apa yang aku nak sampaikan kat sini, customer deserve better service kalau diorang dikenakan bayaran. Aku faham mungkin bayaran tu untuk kos air but it doesn't make sense. Dah sah sah tempat tu tumpuan pelancong so why not they did something untuk make it more mesra-pelancong?

Sorry ter-emosi. Ok contoh entry aku dodolu yang takde pekdah pulak contohnya macam aku duk sembang hajat aku ke tandas tu. Nobody caresssssssssssssssssssss. Kan? And insya Allah, i'll try to selit a quote per entry so that aku dapatlah inspire other to stay positive. Setakat sembang pasal tandas, mana nak nampak inpiring nya tu tang mana en hahahahaha.

Ok let's just make it simple, wait for my new comeback. Harapnya bukan omong kosong aja ya ibuknya. Semoga aku kembali rajin. Amin. Dahla sebelum aku merapu, chaw!

See ya in my new entry. Assalamualaikum & bye!

No comments :