[REVIEW] Shopping King Louie


Assalamualaikum. 

Seeing me here again lepas update satu entry semalam sangat sangat menunjukkan aku bosan & aku excited gila nak buat review pasal drama ni.

So basically i just finished watching this drama few minutes ago. Dan of course aku masih belum boleh move on. This drama got me goes like wow. Kudos kudos kudos. Since aku baru habis, so ingatan aku masih fresh hahaha.

It gonna be a lot of spoiler so pls, kalau hangpa benci spoiler pls jangan baca. Aku cadangkan korang terus je gi tengok this drama HERE and enjoy yourself. You gonna love it! Believe me im 99% sure. Unless kau tak suka kisah cinta manis manis camni. Gentre drama ni romcom, family & friendship. If you into Action or thriller, not a good drama for you la tapi tak salah give it a try. Aku pun suka action drama but this drama was superb.


Ok biar aku explain briefly about this drama. Tajuk dia memang nampak tak menarik langsung hahahahahah sebab memula aku nampak tajuk dia pun aku cam "aduh drama apa pulak ni mengarut je tajuk" and aku tak rasa nak tengok langsung.

But then i saw a lot of screenshot dekat twitter bila aku duk scroll timeline. Aku pun cam "drama apeni ada seo inguk kot" and turned out that it was this drama. So as soon as aku balik Klang, i watch the first episode and im stuck. Aku takleh stop tengok kot kalau tak caye tanya ibu sebab bape kali dah ibu membebel suruh stop hahahaha.

Drama ni pasal this one guy yang sangat sangat dimanjakan sebab dia the only cucu kepada sorang nenek yang kaya gila. Tapi dia duduk luar negara sebab nenek dia pi percaya cakap tukang tilik yang katanya dia takleh duduk dengan orang yang dia sayang sebab diorang akan mati. Ya, anak dengan menantu dia dah takde so dia pun percayalah.

So one day, cucu dia ni pun balik lah Seoul. Tetiba eksiden. And mati. Tapi actually takpun, dia kena rompak then lupa ingatan and terus jadi homeless. But there is this one girl yang tolong cucu dia ni sebab dia rasa lelaki tu ada kaitan dengan adik dia yang hilang entah kat mana sebab lelaki tu pakai baju adik dia. So dia tolong even dia sendiri pun tak mampu nak sewa rumah.


Nak tau apa jadi lepas tu? Ha tengok sendiri. Memang best gila. And the main thing is, sweet nak mati. Hahhahahaha. Drama ni tak macam drama korea lain yang pasal lelaki kaya & handsome tolong perempuan miskin. Drama ni more like perempuan miskin tolong lelaki yang tak tahu pun dia actually kaya untuk gain memory balik. And this guy punya character is so damn pelik.


Aku memang suka watak watak pelik camni so aku sukala drama ni hahaha. The idea macam fresh gila bagi aku. Watak lelaki tu macam 4D sikit. Kebanyakkan watak dalam drama ni pun memang 4D. Seriously. Tapi tu lah yang buat drama ni lain. Comel, kelakar & sweet in it own way.



Aku serius tak pernah tengok drama yang jenis macam ni. The bonding between each character memang awesome. Even the villian pun! Villian dalam ni pun innocent macam watak lain hahahaha. Kau memang akan ada banyak otp yang kau akan ship bila tengok this drama. Aku ship sampai 5 otp kot ahhahahahaha.



Memang comel gila aku tak tipu serius comel. Comel sampai tahap aku cam tak tahu nak bandingkan dengan apa hahahahha. Tapi tula, tak semua suka benda yang comel kan hahaha. Kadang kadang memang menjengkelkan bila tengok lelaki acaca comel tapi cite ni lain. Aku tak rasa menyampah langsung sebab dalam kecomelan dia tu ada gak manly side gitew.

Kalau jambu teruks kau ingat aku nak tengok sampai habis? Aku dah la allergic drama yang lelaki bersifat keperempuanan hahahha i don't even watch drama yang hero rambut panjang or suara dia kecik. Hahhahaha im picky but when i say drama tu best, it really is.

So pendek cerita, jangan lupa tengok. You guys can watch it online HERE or download dekat mana mana sebab aku tak tahu kat mana boleh download hahahhaha.

I hope you guys love it. Because i am. Ohya, the moral value pun bagus. Korang akan gain something lepas tengok & what i learnt is; be kind to everyone & appreciate others. 

See ya.


"I’ll say this to you for the rest of our lives. ‘Just trust me’." -Louie


No comments :