SWEET 17


Assalamualaikum.

Aku pernah janji nak update entry pasal ME & SPM kan?

Tapi..........

I have to say sorry. Aku dah cuba ingat balik apa yang terjadi but i just can't.

Ha ha ha ha. Aku tak tipu okay, aku serius tak ingat hahahaha sorry sebab aku memang have a weak memory.

Tapi..........

Aku boleh cakap, as student, my form 4 and form 5 life was hard.

It was hard, but still, yayy we graduated!
Tapi..........

As a 17 years old girl, aku rasa best! Aku banyak spend time with friends & dengan diri sendiri. Aku try banyak benda yang aku tak pernah pun terfikir nak try sebelum ni. Aku pun banyak buat benda yang aku memang nak sangat buat. Hihihihi.

Tapi..........

Satu je aku tak pernah buat sepanjang 11 tahun aku sekolah. Aku tak pernah ponteng kelas sorang-sorang lol. Aku pernah ponteng kelas beramai-ramai je. Which is, satu kelas! Kami minta maaf cikgu huhu. Ni kalau cikgu baca entry ni, we are so done...........................

Aku pernah je nak try realisasikan "impian" untuk ponteng kelas sorang-sorang tapi aku tak berjaya sebab aku penakut luls. Tapi gladly tak berjaya sebab aku mesti akan rasa bersalah gila. So adik-adik yang nak try buat benda ni, hakak rasa lupakan je lah. Nanti engkorang yang tak senang duduk, Tak berkat ilmu nanti dik. Huhuhuhu.

Tapi..........

Despite all those bad things i've done & try to achieve, ada jugak benda yang aku buat yang boleh dibanggakan hahahaha. At least! Hahahahhaa. My bestfriends & I, ada bukak stall during hari kokurikulum sekolah. Kiranya macam Hari Kantin lah.

Tapi..........

Kitorang takdelah untung banyak sangat sebab itu first time kitorang bukak bisnes. So tak reti budget.

Tapi..........

Aku rasa itu one of my sweet memories. Aku memang daripada form1 nak bukak stall. Akhirnya, aku dapat jugak buka. And the best thing is! Stall kitorang memang hot gila time tu. Sentiasa ada orang datang. Stall stall keliling kitorang sepi je tau hehehe.

Memang time tu, kitorang busy gila, Lepastu, asyik kena keluar sekolah sebab stock asyik habis je. Dasyat kan? Feedback pun memang membanggakan. Nak tahu sesuatu yang kelakar tak? Aku tersengih-sengih sekarang ni. Ye sekarang. Maksud aku, time aku sedang taip entry ini.

Seeeeeeeeeeeeeee? Can you see how much i treasure this memory? So, korang pun buat benda yang korang memang nak buat as student. It will be a sweet memory walaupun process nya agak leceh & memenatkan but at least, aku rasa worth it gila!

our official poster for our stall (cc: bari'ah)
Tapi.........

Aku jugak pernah buat something yang aku tak terfikir akan buat. Langsung tak pernah terfikir. Ce teka ce teka.

AKU JADI DIRECTOR SKETSA SEMPENA HARI GURU!

Actually ni projek kelas kitorang. Macam-macam kitorang kena hadap untuk make this project happen! Masalah paling besar, cikgu yang in charge aturcara majlis tak kasi kitorang perform sketsa dengan alasan, tak cukup masa & takut over run.

So, kitorang terpaksa minta tolong banyak cikgu untuk pujuk cikgu yang in charge tu. Still tak lepas. Lastly, aku & few classmates aku pergi face to face terus dengan cikgu tu. Kitorang merayu hahaha. Mula-mula tak lepas, and akhirnya berjaya juga. Nak tau guna teknik apa?

Cikgu tu cikgu baru. Lelaki & masih muda. Kitorang memang rapat dengan cikgu tu sebab beliau ajar kitorang subjek sivik. So classmates aku (dia lelaki) pergi cucuk-cucuk perut cikgu hahahaha kelakar gila. And yang perempuan (termasuk aku) ayat-ayat sikit, cakap lah dah berlatih pe sume (walaupun belum, we lied) and kitorang janji akan perform sekejap je (we lied again) Akhirnya, cikgu bagi.

Then, kitorang berlatih & berlatih and me as director, kena lah uruskan venue, casts, props & script. Nasib baik classmates aku memang boleh bagi kerjasama. Aku buat script sikit je, selebihnya, pelakon yang uruskan sendiri hahahaa. Lepastu, yang tak berlakon, tolong angkatkan & susun props. Alhamdulillah, sketsa tu berjaya & jadi a big hit. Penonton gelak kuat gila kot & ada jugak yang nangis.

Sketsa tu memang jadi buah mulut cikgu-cikgu mwehehe. Ok aku tersengih lagi masa menaip hahahah. Another sweet memory created! Thanks my dear classmates! :)

my squads were performing (sorry for the bad quality)
Tapi...........

Bukan tu je. Ada lagi satu yang aku tak sangka aku akan buat ahhahaha. My bestfriends & I, main nerf ahhahahahahhahahah. Ok ini kelakar. Dah 17 tahun, tapi kitorang paling kecoh time main benda tu. Even owner yang buat game tu pun cakap kitorang paling kecoh. Hahahah.

Gila ke tak kecoh. First time kot main. So main tembak je. Yang kena tepat tu boleh kira hahahaha. Tapi se-noob-noob pun, team aku menang hahahaha. Another thing to brag nah? Gosh, I just created another memory.

team-un (timun) VS team-ba (timba)
Actually banyak lagi cerita aku share,

Tapi.............

Next time lah /my "next time" means never to me ahahahhaha so don't expect anything/ HAHAHA.

Tapi............

Aku harap this entry dapat inspire korang. Jangan sibuk sangat study sampai lupa nak puaskan hati sendiri. Korang kena ingat, ini tahun terakhir korang dekat sekolah. Kalau bukan sekarang nak create sweet & sour memories, bila lagi? Spend your 17 life splendidly! Create as much memories as you can! Trust me, those memories will brighten your life.

Why? Because; "memories stays, people don't"

No comments :